Followers

Saturday, July 9, 2011

Pyaar Ka Punchnama (2011)Pyaar Ka Punchnama sebuah filem yang mendatar. Babaknya kurang member impak dan tidak mampu untuk membuatkan penonton duduk menunggu babak ke babak. I am sorry to say that this film bukan filem yang menarik pada pandangan aku. Bukan tidak tertarik dengan para pelakon yang masih baru, tetapi persembahannya nampak terlalu mendatar dan membosankan. Pyaar Ka Punchnama adalah sebuah filem cinta yang berbicara tentang isu cinta sudut lain, iaitu lelaki yang menjadi peneman wanita yang sudah ada kekasih. In other word, kekasih gelap.

Kisah ini sebenarnya berbicara tentang reality cinta golongan muda. Sebuah filem yang kontemporari dan mungkin tak sesuai untuk tontonan dewasa 30an. Adunannya lebih kepada seksual dan juga bicara yang telus. Pyaar Ka Punchnama adalah satira filem cinta.

Rajat (Kartik), Chaudhary (Raayo) dan Liquid (Divyendu) terperangkap dengan kisah wanita wanita yang sudah mempunyai teman lelaki dalam hidup mereka. Kisah berkisar tentang mereka bertiga yang lebih digunapakai oleh Neha (Nushrat), Riya (Sonalli) dan (Charu) yang mana sudah mempunyai teman lelaki. Tiga watak lelaki filem ini punya hati dan perasaan kepada tiga orang watak gadis dalam filem ini namun hanya mampu untuk berdiri sebagai peneman semasa mereka sedang berada dalam masalah.

Luv Ranjan selaku pengarah filemini nampaknya tidak berjaya menarik perhatian aku. Filem ini ada masa yang begitu membosankan. Namun, ada juga sesetengah babak menarik dan menarik mata aku untuk menonton. Lagu Ish Na Kariyo Kaake antara yang menyengat dalam filem ini.

Dengan newcomer yang masih baru, mungkin filem ini hanya mampu untuk menarik penoton muda. Namun, Pyaar Ka Punchnama adalah satu lagi turning point filem bollywood masa kini. Tak direkomen buat golongan 30an.. but, youth .. terpulang..

1/5

No comments: